Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Προετοιμάζεται η Ετήσια Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων τον Αύγουστο του 2015



 
Πιστός στο ραντεβού του με μια σημαντική  παράδοση εκδηλώσεων που έχει  χαράξει εδώ και πολλά χρόνια -για τρεις συνεχόμενες δεκαετίες-είναι και για το 2015 ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας "Ο Κένταυρος" καθώς δρομολογεί για έναν ακόμα Αύγουστο την Ετήσια Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων.
 
Το αντάμωμα των χορευτικών ομάδων από διαφορετικές γωνιές τόσο του Πηλίου όσο και της Ελλάδας ορίζεται για τον Αύγουστο του  2015 στην Κεντρική Πλατεία του Αγίου Γεωργίου και σε ημέρα που θα ανακοινωθεί. 
 
Παλιοί φίλοι συναντιούνται στο χοροστάσι της παράδοσης και νέες φιλίες οικοδομούνται στον κοινό δρόμο των χορευτικών βημάτων που κρατούν ζωντανή την άυλη λαϊκή κληρονομιά και τη χορευτική ιδιαιτερότητα γωνιών της Ελλάδας έτσι όπως αποτυπώνεται τόσο  υλικά μέσα από την ποικιλία των τοπικών παραδοσιακών φορεσιών όσο και μέσα από τον τρόπο που χορεύονται στην πράξη οι μουσικοί ρυθμοί της παραδοσιακής λαϊκής μουσικής από τόπο σε τόπο.
 
Σε έναν κόσμο που μοιάζει να χάνει καθημερινά τα βήματά του και να παρασύρεται σε έναν ξέφρενο ρυθμό απορρύθμισης των πολιτισμών χωρίς σκοπό και με πολλούς κινδύνους, η λαϊκή παράδοση κρατά γερά και στέλνει μηνύματα.
 
Η Ετήσια Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων του 2015 υποστηρίζεται από το Δήμο Νοτίου Πηλίου, την Εταιρεία "Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LEADER.
 
Πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις συμμετοχές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
 
Η Είσοδος είναι όπως πάντα ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου