Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Πρόγραμμα Θερινών Δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωγίου Νηλείας "Ο Κένταυρος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας και για αυτό το καλοκαίρι προγραμμάτισε πολιτιστικές εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία τόσο των κατοίκων του χωριού όσο και των επισκεπτών.

Ήδη με την ευκαιρία του θερινού ηλιοστασίου (21 Ιουνίου) πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο - εδώ και αρκετά χρόνια- οδοιπορικό στο βουνό των Κενταύρων σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου στη διαδρομή από το Καταφύγιο του Αγίου Γεωργίου έως τον Μυλοπόταμο.

Οι εκδηλώσεις που ακολουθούν είναι:

1. Αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού του Άη-Λια την Κυριακή 19 Ιουλίου στο πανέμορφο ξωκκλήσι με την συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου και τη συνοδεία ζουρνά και νταουλιού.

2. Αιμοδοσία για τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του χωριού την Δευτέρα 27 Ιουλίου 6-8 μμ στο λιμανάκι της Κάτω Γατζέας.

3. 2-9 Αυγούστου πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, από το 2011, το καθιερωμένο πλέον και γνωστό στο πανελλήνιο πολυήμερο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» με ποικίλες εκδηλώσεις.

4. Κυριακή 16 Αυγούστου και ώρα 7μμ στο προσκυνητάρι του συντοπίτη Αγίου Σταματίου στη περιοχή του Αγ. Αθανασίου θα τελεστεί ο Εσπερινός με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου.

5. Την ίδια μέρα και ώρα 9.30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο στον Άγιο Αθανάσιο θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τραγούδια του έρωτα. Θα τραγουδήσουν οι: Μιμή Πάτρα υψίφωνος, Γενοβέφα Ισίφη υψίφωνος, Τζένη Χατζηδήμου μεσόφωνος ενώ στο πιάνο θα τους συνοδεύει η Καίτη Ζώνζηλου- Σαμαρτζή.

6. Την Παρασκευή 21 Αυγούστου και ώρα 10μμ στην πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι δωρεάν προσφορά του Συλλόγου «Κένταυρος» και των εμπλεκομένων προσώπων και επιχειρήσεων και τους οποίους το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά.

Το ΔΣ του «Κενταύρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου