Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Σχολείο Κωστή Παλαμά για τον Πολιτισμό και Τουρισμό στο Βόλο



Το Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποίησε στην πόλη του Βόλου πενταήμερο σεμινάριο με κεντρικό θέμα:

 "Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός"

στα πλαίσια του Προγράμματος του Σχολείου "Κωστής Παλαμάς" το οποίο είναι σε εξέλιξη με διασπορά σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Μέγαρα, Φλώρινα κλπ) και φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας της Ι. Μ. Δημητριάδος στο διάστημα από 2-6 Οκτωβρίου 2015. Το περιεχόμενο του πολύ ενδιαφέροντος σεμιναρίου έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ιδιαίτερων τοπικών χαρκτηριστικών της ανά περιοχή και τη σύνδεσή της με τον υγιή αειφόρο και οργανωμένο υπό όρους και προϋποθέσεις τουρισμό που επενδύει στον πολιτισμό.

Το πρόγραμμα στην Μαγνησία συνδιοργανώθηκε από τη "Μαγνήτων Κιβωτός"και την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμόυ και Τοπικής Ιστορίας της Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού. Απευθυνόταν σε Πολιτιστικούς Φορείς και ομοειδείς οργανισμούς, οι οποίοι-πλην ελαχίστων- έλαμψαν δια της απουσίας τους, ενώ συμμετείχαν αντίθετα πολλοί εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου "Ο Κένταυρος" Δημήτρης Ραμματάς εκπροσώπησε το Σύλλογο και συμμετείχε στη διημερίδα 3-4 Οκτωβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου